Naar boven

Tafels leren met Math Wars


Serie 3401

56 kaarten
€ 6,05
In winkelwagen

Productbeschrijving

MATH WARS  TAFELS LEREN leuke manier om de tafels te leren

In de Tafelstrijd zetten 2 of meer spelers zich in om de vermenigvuldigingen op te lossen en de meeste kaarten te verzamelen.
Om met het spel te beginnen schudt een van de spelers de kaarten en deelt ze, met de achterkant naar boven, uit aan de spelers. 
De speler die links zit van degene die de kaarten heeft uitgedeeld, draait de eerste kaart om en legt deze met de goede kant naar boven naast zijn stapel kaarten. De speler geeft dan het antwoord op de rekensom die op de kaart staat. Daarna doen alle andere spelers om de beurt hetzelfde. Degene die de kaart heeft waarop het hoogste antwoord staat krijgt alle kaarten van zijn medespelers en legt deze onderaan zijn stapel. Als een speler een fout antwoord geeft, dan mag een andere speler het juiste antwoord geven en de kaart aan de onderkant van zijn of haar stapel toevoegen.
Wanneer er wordt gespeeld met twee kaarten waarvan het antwoord gelijk is (bijvoorbeeld 2x6 en 3x4), dan komt er een playoff.

De spelers die de kaarten met dezelfde waarde hebben pakken beiden twee kaarten van hun stapel en leggen die met de goede kant naar beneden op tafel. Daarna draaien ze de eerstvolgende kaart van hun stapel met de goede kant naar boven. De speler die de kaart met het hoogste antwoord heeft en het goede antwoord geeft, wint de playoff en krijgt alle kaarten. Als er een fout antwoord wordt gegeven, gaan alle kaarten naar de tegenspeler.  Het spel gaat door totdat een speler de laatste kaart van het spel heeft getrokken. De speler met de meeste kaarten wint de rekenstrijd.

Specificaties

Spelvariaties

Het spel kan ook andersom worden gespeeld waarbij de speler met het laagste antwoord de kaarten van zijn medespelers verdient.
Het spel kan ook worden gespeeld met een timer waarbij degene die de meeste kaarten verzamelt in een bepaalde tijdslimiet de winnaar is.